Дата на излизане: 10.12.2019 г.
Корица: Кирил Златков
Преводач: Нева Мичева
Обем: 160 страници
Формат: 16,5×23,5 см

 

Корица: твърда
Цена: 20 лв

Тайната на Старата гора

от Дино Будзати

Анонс:

Пенсионираният полковник Себастиано Проколо получава в наследство част от огромна гора в планината. По-хубавият дял обаче отива при неговия племенник, 12-годишния сирак Бенвенуто, което предизвиква неприязънта на полковника, а тя на свой ред отключва ред странни, страшни и вълнуващи събития. Освен вековните ели, в “Тайната на Старата гора” има горски духове, ветрове с труден характер, гъсеници вандали, отряд кошмари, птичо съдилище, сърдита сянка… Плюс козни, мистерии, приключения, приятелства, предателства, саможертва и изкупление. И много от вечната и тленна, възхитителна и безмилостна природа.
 

За автора:

Дино Будзати (1906–1972) е италиански майстор на разказа, журналист и художник известен по света със своята пълна с фантазия и загадки проза за възрастни („Татарската пустиня”, „Коломбър”, „Шейсет разказа”) и за деца („Чутовното нашествие на мечките в Сицилия”, „Бàрнабо от планината”).

„Тайната на Старата гора” е втората му книга. Тя излиза за първи път през 1935 г. и оттогава е многократно преиздавана в Италия и чужбина. През 1993 г. прочутият режисьор Ермано Олми (1931–2018) прави филм по романа.

Close Menu