Подходяща за: 5-13 години

Дата на излизане: 31.05.2018 г.
Илюстрации: Юлиян Табаков
Преводач: Владимир Молев
Обем: 76 страници
Формат: 21,5×21,5 см
Корица: мека
Цена: 12,98 лв.

 

Слонът и пеперудът

от Е. Е. Къмингс

Откъс

След това Аз казала на Ти: „Искаш ли да пием чай?”
Ти отговорила: „Да, искам.”
И така Аз и Ти отишли у дома и там, също както правим аз и ти, си приготвили хубав горещ чай с пресен хляб с масло и с много, много, много мармалад.

За автора:

Едуард Естлин Къмингс (1894-1962) е американски поет, художник, есеист, писател и драматург. Пише близо 2900 стихотворения, два автобиографични романа, четири пиеси и няколко есета. Три от приказките в тази книга той създава за дъщеря си Нанси. Къмингс се разделя с майката и до 26-ата си годишнина момичето не знае кой е баща му. Запознават се, когато се ражда внукът на поета. Тогава се появява и „Слонът и пеперудът”.

За илюстратора:

Юлиян Табаков (1975 г.) е завършил СХУ за Приложни Изкуства – София, специалност „Детски играчки”, сценография в НХА  „Николай Павлович”, София и скулптура в ENS des Beaux-Arts в Париж. През 2011 г. получава отличие “Златен Век” за принос в развитието на българската култура.

nagradi

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на XIX и XX век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.)
За всяка книга избрахме да работим с различни български художници, които да създадат илюстрациите. 

През 2017 г. поредицата получи приза „Златен лъв“ на АБК за издателски проект с най-голяма обществена значимост, а през юни 2018 г. беше отличена с награда „Христо Г. Данов“ в раздел „Изкуството на книгата“.

 

 

Всички заглавия в поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“​

Close Menu